Wratbehandeling

Een wrat kan vaak vervelend en pijnlijk zijn. Daarbij is het vaak niet mogelijk de wrat(ten) zelf te verwijderen.
Dankzij Cryotherapie kan ik ze in een of meerdere behandelingen professioneel en succesvol verwijderen

Wat is een wrat?

De gewone wrat (verruca vulgaris) komt het meest voor op handen en voeten.  Vaak heb je meerdere wratten tegelijk. Wratten hebben meestal een huidskleur en een rondevorm. Verder voelen ze hard en ruw aan en hebben een bloemkoolachtig uiterlijk.

Wratten worden meestal veroorzaakt door een virus. Het zijn goedaardige gezwelletjes van de  huid. Er ontstaat een infectie van de huid door het virus. Hierdoor gaan de huidcellen zich sneller delen en een dikkere hoornlaag gaan vormen. Wratten op je voeten kunnen erg veel hinder geven bij het lopen. Ze zijn over het algemeen onschuldig, maar gaan vaak wel gepaard met irritatie en/of eczeem.

wratbehandeling
wratbehandeling

Wat is Cryotherapie?

Deze wratten kan je bij mij laten behandelen met de CryoPen®.

Het aanwezige eelt op de wrat wordt eerst verwijderd. Vervolgens ga ik de wrat met de Cryopen bevriezen.

De Cryopen werkt met vloeibaar stikstof wat in een dunne straal op de wrat aangebracht wordt. Dit zorgt ervoor dat het weefsel beschadigt.

Het beschadigde weefsel sterft af waarna er gezond weefsel voor in de plaats komt. Door de dunne straal wordt de gezonde huid niet geraakt maar alleen de wrat. Je zal daarom ook maar weinig pijn en ongemak voelen van de behandeling.

Ben ik meteen van mijn wrat af?

Grote/diepe wratten hebben meerdere behandelingen nodig. En bij volwassenen zijn vaak ook meer behandelingen nodig dan bij kinderen.

Ik adviseer om met een traject van drie weken achter elkaar te beginnen. Dit houdt in dat ik 1 keer per week de wrat zal bevriezen.

Vervolgens na 6 weken hebben we een controle afspraak en beslissen we of we het zelfde traject weer ingaan.

wratbehandeling
wratbehandeling

Maak vandaag nog een afspraak

Ontdoe jezelf van de pijn en ongemak van je wrat. Je kunt mij bellen, appen, mailen of sms’en voor een afspraak.

Bekijk anders ook eens mijn prijslijst voor een overzicht van alle behandeling die ik geef. Zoals (medisch) pedicure, nagelcorrectie en voetreflexmassage. Hier vind je ook een tijdsindicatie en de kosten.

Ik hoop je snel te mogen verwelkomen en je voeten de professionele verzorging te geven die ze verdienen