0294-450 250 / 06 - 12 87 47 06 [email protected]

Voetreflexmassage

De voetreflexmassage is een eeuwenoude vorm van massage. De bedoeling is om de reflexen in de voeten te stimuleren.
Dit om het zelfgenezende vermogen van je lichaam te activeren.
De massages zijn geschikt voor iedereen. Het werkt ontspannend en kan helpen bij lichamelijke klachten.

Waarom een voetreflexmassage nemen

Iedereen heeft wel eens het gevoel dat de balans om welke reden dan ook even weg is. Dan is het tijd om naar jezelf te luisteren. Wie dat van tijd tot tijd doet staat evenwichtig in het leven !

Al een paar redenen om een massage te nemen:

  • Een cadeautje aan jezelf.
  • Een oase van rust ervaren.
  • Communicatie zonder woorden.
  • Een oeroude vorm van helen.
  • Jezelf laten verwennen.

De massages vinden plaats in een warme en sfeervolle ruimte en worden met alle rust en aandacht gegeven. In de ruimte klinkt rustgevende muziek.

voetreflexmassage

Wat een voetreflexmassage voor je kan doen

Deze vorm van massage ontspant lichaam en geest. Het laat de energie beter stromen. Zorgt voor vitaliteit. Geeft rust en het bevordert de gezondheid. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd.

Je hoofd zit vaak vol met malende gedachten. Het piekert en maakt zich zorgen. Daardoor kunnen klachten ontstaan zoals hoofdpijn, buikpijn, pijn in schouders/nek en onderrug. Deze klachten verdwijnen vaak als je hoofd en lichaam weer tot rust komen. Door de massage wordt de energiedoorstroming bevorderd. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Doorbloeding wordt gestimuleerd en voedingsstoffen worden beter opgenomen. Hierdoor kan je lichaam weer in balans komen.

voetreflexmassage

Een holistische behandelvorm

De voetreflexmassage gaat er dus vanuit dat je via het juist masseren van je voeten allerlei lichamelijke klachten kan behandelen. Het is een holistische vorm van behandelen. Qua idee is het te vergelijken met acupunctuur. Oftewel, het gaat ervan uit dat alles in het lichaam is verbonden. De menselijke energie loopt via bepaalde banen door het lichaam heen. Deze gedachte verklaart ook waarom je allerlei ongemakken kan verhelpen door het masseren van voeten. Energiebanen die door je hele lichaam lopen worden gestimuleerd en geactiveerd via je voeten.

Door middel van voetreflexmassage kan ik je dus helpen bij allerlei lichamelijke klachten. Om je zo goed mogelijk te kunnen behandelen zal ik vooraf dan ook vragen welke klachten je hebt. Aan de hand van deze informatie weet ik welke zones ik moet behandelen. En omdat het een holistische behandelwijze kan het ook effectief zijn om te kijken naar je levensstijl. Dit om ervoor te zorgen dat de resultaten van de behandeling optimaal zijn.

Bij bepaalde klachten kan het ook zijn dat ik je juist afraad om een massage te nemen. Denk daarbij aan klachten als; botbreuken, soms in geval van misselijkheid of bepaalde wonden. Heb je enige twijfel neem dan contact met mij op. Je kan me bereiken op 06 12 87 47 06 of via [email protected] . Of je kan een bericht achterlaten via dit contactformulier.

voetreflexmassage

Waar komt deze vorm van massage vandaan

Al ruim 4000 jaar wordt deze natuurlijke en veilige geneeswijze in China toegepast. Sinds 150 jaar wordt deze vorm van massage ook in het Westen toegepast. Het was de Amerikaanse arts William Fitzgerald die deze vorm van massage populariseerde in het Westen. In zijn boek ‘Zone Therapy’ verdeelde hij het lichaam in 10 zones. Zijn theorie was dat als je druk op een bepaalde zone uitoefende dit effect had op een andere plek in het lichaam.

Het was uiteindelijk Joe Shelby Riley die Fitzgeralds theorie verder ontwikkelde. Zo legde hij verbanden tussen specifieke zones op handen en voeten en de rest van het lichaam.

Kortom, een vorm van massage met een lange geschiedenis. En een vorm waarvan de effectiviteit duidelijk is.

voetreflexmassage

Maak vandaag nog een afspraak

Ook de ontspanning en andere voordelen van de voetreflexmassage ervaren? Via mijn site kan je snel en gemakkelijk een afspraak inplannen.

Misschien nog wat meer informatie over wat deze vorm van massage voor jou kan doen? 
Bel: 06 – 12 87 47 06 of
Mail:  [email protected].

Bij mij kan je ook terecht voor (medisch) pedicure, wratbehandelingen en nagelcorrecties.

Hopelijk mag ik jou binnenkort verwerlkomen en je voeten de professionele zorg geven die ze verdienen.